fbpx

ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ;

μεταχειρισμένα ανταλλακτικά

ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ;

Το αυτοκίνητο σαν μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μας θέλουμε να είναι αξιόπιστο και να λειτουργεί σωστά. Όσο περνάει ο καιρός όμως, όλο και περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται που πρέπει να δώσουμε προσοχή, γιατί μιλάμε για την ασφάλειά μας. Βέβαια οι προληπτικοί έλεγχοι  το βοηθούν στην καλή του λειτουργία όμως δεν λείπουν και τα δυσάρεστα. Προβλήματα που θέλουν άμεσα επιδιόρθωση ή την αντικατάστασή τους με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Κάποιοι άλλοι βέβαια θα στραφούν και στην αγορά ενός γνήσιου ανταλλακτικού, απευθείας από εξουσιοδοτημένο κατάστημα, έχοντας στο μυαλό τους την ασφάλεια του γνήσιου. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως ακούγονται.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων τα οποία τα συναντάμε και σε πολύ καλή κατάσταση.  Μάλιστα πολλές είναι και οι φορές που ένα γνήσιο ανταλλακτικό αυτοκινήτου χάλασε μέσα σε λίγο καιρό, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τι είναι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

Σαν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά εννοούμε τα ανταλλακτικά (γνήσια) που τοποθετήθηκαν στο αμάξι από το εργοστάσιο κατά την κατασκευή του. Τα ανταλλακτικά αυτά  συλλέγονται από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που για κάποιο λόγο αποσύρονται ή είναι τρακαρισμένα

Πότε αγοράζω μεταχειρισμένα ανταλλακτικά

μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κετσετσίδης

Με βασικό τους πλεονέκτημα το χαμηλό κόστος, τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι προσιτά στους περισσότερους. Αν σκεφτείτε ότι η τιμή τους μπορεί να φτάσει και 60% – 70% φθηνότερα από τα γνήσια, αυτόματα καθιστά το κόστος οποιουδήποτε προβλήματος ή συντήρηση, χαμηλό. Έτσι όλο και περισσότεροι στρέφονται στην αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Το κατά πόσο όμως συμφέρει η αγορά ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κυριότερος παράγοντας είναι το κόστος τους πάντα σε σύγκριση με το αντίστοιχο γνήσιο. Επίσης η ευκολία εύρεσης του αντίστοιχου ανταλλακτικού μπορεί να γίνει μια διαδικασία πολύ πολύπλοκη και χρονοβόρα. Αποτέλεσμα είναι να στραφεί στην αφορά του γνήσιου ανταλλακτικού.

Αν θέλετε πάλι η αγορά του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού να είναι κερδοφόρα, καλό θα είναι να αγοράζεται μεταχειρισμένα ανταλλακτικά με μεγάλο κόστος. Και δεν εννοούμε να κοστίζουν ακριβά. Αλλά εκείνα τα ανταλλακτικά που το κόστος αγοράς του γνήσιου θα είναι αρκετά μεγάλο για την τσέπη μας.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι από μόνα τους γνήσια. Είναι αυτά που επέλεξε ο κατασκευαστής του και τα πλέον ενδεδειγμένα για την σωστή χρήση. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι είναι χρησιμοποιημένα.

Λόγω της μεγάλης αύξησης των καταστημάτων μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και βοήθειας πώλησης ανταλλακτικών μέσω του internet, το πελατολόγιο κάθε επιχείρησης ολοένα και απευθύνετε σε μεγαλύτερο κοινό. Έτσι ο καθένας ψάχνει να βρει το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό που χρειάζεται πάντα στην καλύτερη κατάσταση και σε χαμηλή τιμή. Έτσι οι επαγγελματίες ολοένα και αναζητούν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να τα προσφέρουν σε καλές τιμές, λόγω της ζήτησης και της ανταγωνιστικότητας.

Αγορά ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού προβαίνουμε μόνο όταν είναι 100% σίγουροι ότι είναι το συγκεκριμένο που χρειαζόμαστε και θα μας κάνει την δουλειά μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν το μοντέλο του αυτοκινήτου, ο αριθμός του κινητήρα ή του πλαισίου, ανάλογα με το ανταλλακτικό. Βέβαια μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε και στα νούμερα που έχει πάνω του χαραγμένο το κάθε ανταλλακτικό, γιατί είναι μοναδικά, το χαρακτηρίζουν και μπορούμε ακόμα πιο εύκολα να βρούμε το αντίστοιχο.

Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή ιμιτασιόν;

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους περισσότερους είναι εκείνο με τα ιμιτασιόν ανταλλακτικά. Λόγω του μεγάλου κόστους ενός γνήσιου ανταλλακτικού, στην αγορά κυκλοφορούν πολλά ιμιτασιόν, τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια απομίμηση του γνήσιου αλλά κατασκευασμένο με πιο χαμηλής ποιότητα υλικά.

Μπορεί ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό να συναγωνιστεί ένα ιμιτασιόν;

Αν δεν πρόκειται για κάποιο ηλεκτρονικό ανταλλακτικό, τότε μπορούμε να πούμε ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά υπερτερούν από τα ιμιτασιόν. Όπως είπαμε και παραπάνω τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά δεν είναι τίποτε άλλο από ένα γνήσιο ανταλλακτικό. Μάλιστα πολλές φορές τα ιμιτασιόν  ανταλλακτικά δεν εφαρμόζουν κατάλληλα, ενώ είναι φτιαγμένα και με χαμηλής ποιότητας υλικά, με αποτέλεσμα να χαλάνε γρήγορα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την διαφορά μεταξύ ενός γνήσιου και ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού αναφερθήκαμε μπορείτε να δείτε και στο άρθρο μας «ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ»

Συμβουλές για σωστή αγορά μεταχειρισμένων

δυναμό αυτοκινήτου

Όταν αποφασίσουμε να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό θα πρέπει να σιγουρευτούμε είναι αυτό που ταιριάζει και ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες συμβουλές κατά την αγορά ενός ανταλλακτικού.

  • Μάθε την ιστορία του. Ρωτήστε για να πάρετε πληροφορίες για το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό. Από που προήλθε; Είναι ανακατασκευασμένο ανταλλακτικό ή το αμάξι ήταν τρακαρισμένο με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά και αυτό;
  • Ρώτησε τον έμπορο την ιστορία πίσω από την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή προήλθε από κάποιο τρακαρισμένο όχημα. Ίσως σου χρειαστούν οι πληροφορίες αυτές στην τοποθέτηση του.
  • Σωστή παρατήρηση. Ελέγξτε διεξοδικά το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πριν το αγοράσετε. Ελέγξτε το για τυχόν χτυπήματα αν φέρει τα οποία αλλοιώνουν την κατάσταση του
  • Δεν αγοράζουμε ποτέ από ιδιώτες. Εκτός από το ότι ο ιδιώτης δεν είναι πλήρης γνώστης του ανταλλακτικού και δεν μπορεί να σας δώσει συμβουλές για αυτό, πολλές φορές πέφτουμε και θύματα απάτης πληρώνοντας το ανταλλακτικό χωρίς να το έχουμε παραλάβει. Συμβουλευτείτε ένα αξιόπιστο κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων οι οποίοι είναι οι απόλυτα ειδικοί στο είδος τους.
  • Ρωτήστε έναν ειδικό. Έστω και μια απορία να έχετε και να μην είστε σίγουροι πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό.  Είτε αυτός είναι ο μάστορας που εμπιστεύεστε, είτε το κατάστημα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών που είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα για “ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Στην KETSETSIDIS GROUP λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω καταφέραμε και φτιάξαμε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών με μια μεγάλη γκάμα από όλες τις μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων. Διαλέγουμε και σας προσφέρουμε πάντα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων μετά από έναν μεγάλο έλεγχο ότι το ανταλλακτικό είναι σε καλή κατάσταση.

Αν έχετε και εσείς κάποια απορία για το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό που ψάχνεται, μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο των πελατών μας και του αυτοκινήτου σας.

 

Ketsetsidis Group

Διεύθυνση: 13ο χλμ. Καβάλας – Δράμας (Κρηνίδες)

ΤΚ: 64003

Τηλέφωνο: 2510 391020

Email: [email protected]

Facebook: @groupketsetsidis.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.