fbpx

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που πρέπει να επιλέξετε ένα ανταλλακτικό για το αυτοκίνητο σας. Δεν είναι μόνο η φυσική φθορά ο εχθρός του οχήματός μας αλλά και ένα απλό χτύπημα ή τρακάρισμα.

Είτε πρόκειται για μεταχειρισμένο ανταλλακτικό αυτοκινήτου, είτε για καινούριο ανταλλακτικό αυτοκινήτου υπάρχει ο τρόπος για να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό σε σχέση ποιότητας με τιμή. Η διαδικασία αυτή δεν είναι πάντα εύκολη και συνήθως είναι απαιτητική.

Διαλέξτε μόνοι σας το ανταλλακτικό ή αναθέστε το σε συνεργείο

Το ανταλλακτικό του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να το επιλέξετε με προσοχή. Για να μπορείτε να το διαλέξετε σωστά θα πρέπει :

 • να είστε γνώστης της αγοράς των ανταλλακτικών αυτοκινήτου
 • να είστε γνώστης του αυτοκινήτου σας
 • να είστε σε θέση να επιλέξετε το κατάλληλο και σε καλή κατάσταση ανταλλακτικό αυτοκινήτου (εάν πρόκειται για μεταχειρισμένο)

Εάν μπορείτε και έχετε γνώσεις στα παραπάνω δεν έχετε πάρα να επιλέξετε το κατάλληλο ανταλλακτικό για το αυτοκίνητο σας.

Εάν δεν έχετε τεχνικές γνώσεις για την αγορά ενός είτε μεταχειρισμένου είτε καινούριου ανταλλακτικού αυτοκινήτου είναι καλύτερο να αφήσετε αυτή τη δουλειά για το συνεργείο με το οποίο θα συνεργαστείτε. Υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει ο ίδιο έλεγχος σε τιμή όπως θα γίνει από εσάς αλλά θα αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.

Για παράδειγμα μπορεί να αγοράσετε έναν κινητήρα αυτοκινήτου που δεν είναι συμβατός με το αυτοκίνητο σας και ακόμη εάν δεχθεί η μάντρα ή ο έμπορος που τον αγοράσετε να τον επιστρέψετε θα πληρώσετε μεταφορικά χωρίς λόγο. Άλλο ένα ακόμα χειρότερο παράδειγμα είναι εάν πάτε να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό και είναι κακής ποιότητας και προκαλέσει ακόμα χειρότερη ζημιά στο αυτοκίνητο σας.

Φροντίστε να πάρετε ανταλλακτικά από επώνυμα καταστήματα με χρόνια εμπειρία

Στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών θα πρέπει κατά πρώτο λόγο να αγοράζετε ανταλλακτικά αυτοκινήτων από καταστήματα τα οποία έχουν χρόνια εμπειρία και προσφέρουν εγγύηση καλής λειτουργίας.

Τα 3 βασικότερα σημεία που πρέπει κάποιος να προσέξει στην αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι:

 • Να αγοράσει ανταλλακτικό της σωστής ποιότητας έτσι ώστε να κουμπώνουν στο όχημα του ιδιαίτερα σε μάρκες όπως η mercedes, η bmw και η volvo.
 • Να έχει συνεργάτες το κατάστημα έτσι ώστε να σε οδηγήσει για να σε καλύψουν τεχνικά
 • να καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας.

Μια σημαντική πληροφορία για τα συνεργεία και τα ανταλλακτικά

Μια πληροφορία που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν είναι ότι η Ε.Ε. αποσκοπώντας στην προστασία των καταναλωτών και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά αυτοκινήτου ενίσχυσε προηγούμενο κανονισμό με την οδηγία 461/2010. Η συγκεκριμένη ορίζει ρητά ότι η επισκευή ενός αυτοκινήτου σε ένα ελεύθερο συνεργείο δεν ακυρώνει την εγγύηση που παρέχεται από τον κατασκευαστή του οχήματος, εφόσον το συνεργείο έχει επισκευάσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας του οχήματος και έχει χρησιμοποιήσει ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης ή εφάμιλλης ποιότητας. Η οδηγία λήγει στις 31 Μαίου του 2023.

Ποια ανταλλακτικά να πάρω μεταχειρισμένα;

Εάν μιλήσετε με οποιοδήποτε που ασχολείται με ανταλλακτικά αυτοκινήτου είτε αυτός έχει συνεργείο είτε είναι έμπορος θα σας αναφέρει ότι στις επιλογές κατά σειρά προτίμησης έρχονται πρώτα τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά , σε δεύτερη μοίρα είναι τα aftermarket δηλαδή τα ιμιτασιόν ανταλλακτικά αυτοκινήτου και τελευταία με μεγάλη διαφορά είναι τα καινούρια ανταλλακτικά.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μπορεί κάποιος να τα βρει 80% φθηνότερα μεταχειρισμένα από ότι καινούρια!

Όταν φτάσουμε άρα στην επιλογή να πάρουμε καινούριο ή μεταχειρισμένο ανταλλακτικό αυτοκινήτου καλό είναι να επιλέξουμε κάποιο μεταχειρισμένο που θα έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σχέση με το καινούριο.

Οι επαγγελματίες της αγοράς συνιστούν και αποτρέπουν να αγοράσει κάποιος τα παρακάτω μεταχειρισμένα:

 • Τακάκια
 • Μπουζί
 • Φίλτρα (λαδιού, αέρος, βενζίνης)
 • Ρουλεμάν

Εάν κάποιος σας πει ότι “θα στα ταιριάξω” ή “θα στα κουμπώσω” ενώ δεν είναι αυτά που πρέπει τότε πρέπει να φύγετε γρήγορα μακριά του.

Κάποια από τα ανταλλακτικά που αξίζουν να αγοράσετε μεταχειρισμένα είναι τα παρακάτω:

 • Ζάντες αυτοκινήτων
 • Μηχανές αυτοκινήτων
 • Σαλόνια/Καθίσματα
 • Φανάρια αυτοκινήτων

Μην ξεχνάτε ότι όποιο ανταλλακτικό και αν επιλέξετε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και εάν έχετε στο μυαλό σας τα παραπάνω θα πάνε όλα καλά.

Τέλος η καλύτερη λύση για εγκατάσταση ενός ανταλλακτικού αυτοκινήτου είναι να το κάνετε σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο ή φανοποιείο για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέ

Στην Ketsetzidis Group με εμπειρία ετών προσπαθούμε να τηρούμε όλους τους παραπάνω κανόνες έτσι ώστε όλοι οι πελάτες μας να είναι ευχαριστημένοι από την ποιότητα αλλά και την ταχύτητα παράδοσης των ανταλλακτικών.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.