fbpx

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ – ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

μεταχειρισμένο κινητήρα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ – ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας αύξησης των τιμών σε όλα τα επίπεδα είναι λογικό να αναζητάτε τρόπους για να μειώσετε τα έξοδα σας σε κάθε αγορά. Όταν η οικονομία γίνεται τρόπος ζωής για εσάς και οι ανάγκες του αυτοκινήτου σας επιβάλλουν κάποιες αλλαγές, μια καλή λύση που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό είναι να επιλέξετε έναν μεταχειρισμένο κινητήρα.

Στο άρθρο μας θα μιλήσουμε για το πιο σημαντικό τμήμα του αυτοκινήτου σας, τη μηχανή/κινητήρα. Πώς ακριβώς λειτουργεί και γιατί είναι τόσο σημαντική; Πότε πρέπει να την αλλάξετε; Αξίζει να αναζητήσετε μεταχειρισμένο κινητήρα/μηχανή;

Διαβάστε παρακάτω για να πάρετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε…

Τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί ο κινητήρας;

μεταχειρισμένος κινητήρας/μηχανή

Αν σας αρέσει να ασχολείστε με τα αυτοκίνητα τότε πιθανόν να γνωρίζετε ήδη. Για εσάς που δεν τα πάτε και πολύ καλά με τα εξαρτήματα, ο κινητήρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «καρδιά» του οχήματος.
Αποτελείται από ένα σύνολο αλληλεξαρτώμενων εξαρτημάτων και συστημάτων που με τη λειτουργία τους τροφοδοτούν το αυτοκίνητο με κινητήρια δύναμη. Χωρίς τον κινητήρα δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να μπορεί να σας ταξιδέψει με ασφάλεια και άνεση στο δρόμο.
Σε γενικές γραμμές, πρέπει να γνωρίζετε πως παρά το γεγονός ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας και της μηχανολογίας οι κατασκευαστές κάνουν διάφορες προσθήκες κατά καιρούς, η βασική ιδέα του σχεδιασμού είναι σχεδόν ίδια από τότε που εφευρέθηκε.

Ποια είναι τα βασικά μέρη μιας μηχανής;

Όπως είπαμε προηγουμένως η πρόοδος και οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές σε όλο και πιο σύγχρονες και εξειδικευμένες προσθήκες. Παρόλα αυτά τα βασικά μέρη ενός κινητήρα/μηχανής είναι:

  • Τα συστήματα βαλβίδων (εισαγωγή-εξαγωγή)
  • Τα πιστόνια ή έμβολα
  • Ο στροφαλοφόρος άξονας
  • Το σύστημα εξάτμισης-καταλύτη-EGR-DPF
  • Ο σχεδιασμός ψεκασμού καυσίμου

 

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις μηχανή;

Αφού είδαμε τα βασικότερα τμήματα που υπάρχουν στον κινητήρα, είναι λογικό ότι ένα πρόβλημα που μπορεί να εμφανίσει θα προέρχεται από κάποιο από αυτά τα συστήματα.
Γενικά σίγουρα ξέρετε ότι η καλή συντήρηση των εξαρτημάτων και η ποιότητά τους θα μεγαλώσει κατά πολύ το χρόνο που απαιτείται για να παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα.
Παρόλα αυτά ακόμα και το πιο καλοσυντηρημένο και ποιοτικό αμάξι κάποια στιγμή «θα φάει τα ψωμιά του». Ένα πολύ προφανές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα σας είναι ότι ανάβει η λυχνία check engine στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Αυτή πρέπει να ανάβει στιγμιαία μόλις βάζετε μπρος και μετά να σβήνει.
Αν συνεχίσει να μένει ανοικτή ή να τρεμοπαίζει όσο οδηγείτε, τότε το πιθανότερο είναι πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Μερικά κλασικά προειδοποιητικά «συμπτώματα» είναι επίσης τα εξής: το αυτοκίνητό σας να χάνει λάδια, το ενδεικτικό χρώμα των καυσαερίων όταν το αμάξι σας καίει λάδια, το ρετάρισμα του κινητήρα και φυσικά όταν το αμάξι σας «κόβει» ενώ πατάτε το γκάζι.

Γιατί να επιλέξετε μεταχειρισμένο κινητήρα/μηχανή αυτοκινήτου;

μεταχειρισμένος κινητήρας/μηχανή

Αφού μιλήσαμε για τα βασικά, ας περάσουμε τώρα και σε αυτό που σας ενδιαφέρει (είναι και ο τίτλος του άρθρου μας άλλωστε). Μήπως ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν είναι στη νοοτροπία τους να αγοράσει κάτι μεταχειρισμένο; Ίσως πιστεύετε πως τα μεταχειρισμένα εξαρτήματα συνεπάγονται απαραίτητα και χαμηλή ποιότητα ή αναποτελεσματικότητα; Αν η απάντησή σας είναι ναι σε αυτά τα ερωτήματα, επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε και να σας εξηγήσουμε το γιατί!

Χαμηλότερο Κόστος σε μεταχειρισμένο κινητήρα

Πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι για έναν μεταχειρισμένο κινητήρα/μηχανή (και γενικότερα των ανταλλακτικών) είναι πως το κόστος τους είναι δραματικά μικρότερο από τα καινούρια.
Αυτό είναι κάτι που σίγουρα σας ενδιαφέρει αν αναζητάτε μεθόδους για να μειώσετε τα έξοδα των αγορών για το αυτοκίνητό σας. Το κόστος υπολογίζεται κατά μέσο όρο μέχρι και 50% λιγότερο από την αντίστοιχη αγορά ενός καινούριου.
Φυσικά είναι αυτονόητο πως σε περίπτωση που ο κινητήρας σας χρειαστεί αλλαγή θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από το να τον αντικαταστήσετε με έναν μεταχειρισμένο από το να κάνετε μια καινούρια αγορά ολόκληρου αυτοκινήτου.
Αν θέλετε να δείτε με τα μάτια σας τις διαφορές στις τιμές και να μην περιορίζεστε στα γενικόλογα κάντε ένα κλικ στη σελίδα μας και συγκρίνετέ με τις αντίστοιχες των καινούριων. Θα μείνετε άφωνοι!

Υψηλή ποιότητα

Σίγουρα με την πληθώρα επιλογών που προσφέρει το διαδίκτυο και με την ευκολία που δίνει στον καθένα να προσφέρει προς πώληση τα προϊόντα του, δεν είναι σπάνιο να εξαπατηθείτε και να αγοράσετε κάτι μεταχειρισμένο σε κάκιστη κατάσταση.
Ωστόσο, οφείλουμε να σας κάνουμε γνωστό πως όταν ένας επαγγελματίας σέβεται τον εαυτό του και αγαπάει τη δουλειά του, ποτέ δεν θα ρίσκαρε τη φήμη του και την ικανοποίηση των πελατών του με εξαρτήματα χαμηλής ποιότητας. Η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα του επαγγελματία είναι αυτή που κερδίζει την εμπιστοσύνη σας.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις βασικές παραμέτρους μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι μεταχειρισμένοι κινητήρες του GROUP KETSETSIDIS πληρούν όλες τις καθορισμένες προδιαγραφές και περνούν καθημερινά όλους του απαραίτητους ελέγχους. Το αποτέλεσμα είναι να αποκτήσετε έναν μεταχειρισμένο κινητήρα/μηχανή αυτοκινήτου κυριολεκτικά σαν καινούριο.

Πολλές φορές τα μεταχειρισμένα είναι η μόνη λύση

Ας δούμε και κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να μην το γνωρίζατε. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών μπορεί να αποτελεί τη μοναδική επιλογή για το πρόβλημά σας.
Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητό σας είναι παλιό μοντέλο ή αν δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά, τότε η εταιρεία κατασκευής είναι σχεδόν αδύνατο να πουλάει πλέον ανταλλακτικά για αυτό.
Μια ακόμα παρόμοια περίπτωση είναι ο κινητήρας που ψάχνετε να είναι πολύ σπάνιος και να είναι δύσκολο να βρεθεί καινούριος.
Σε αυτές τις δύο καταστάσεις, η αγορά μεταχειρισμένου μπορεί να είναι η μοναδική και εύκολη πρόταση για εσάς.

Άμεση εξυπηρέτηση

Τέλος, ένα ακόμα από τα προνόμια των μεταποιημένων μηχανών είναι η ταχύτητα με την οποία παραδίδονται. Ουσιαστικά από τη στιγμή που θα επισκεφθείτε το κατάστημα και βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το αγοράσετε την ίδια κιόλας στιγμή.
Έτσι λύνετε άμεσα το πρόβλημά σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας το συντομότερο δυνατόν. Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εφικτό με τους καινούριους κινητήρες καθώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην υπάρχουν διαθέσιμα εμπορεύματα τη δεδομένη χρονική στιγμή και να πρέπει να ταλαιπωρηθείτε με δυσάρεστες αναμονές και παραγγελίες.
Σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι από αυτούς τους λόγους για να επιλέξετε ένα μεταχειρισμένο κινητήρα/μηχανή για το αυτοκίνητό σας, αλλά θεωρούμε πως αυτοί είναι οι πιο βασικοί για να σας κάνουν να εκτιμήσετε την αξία τους!
Χαρήκαμε που σας βοηθήσαμε.

Αν έχετε κάποια απορία για το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό που ψάχνεται, μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο των πελατών μας και του αυτοκινήτου σας.

Ketsetsidis Group

Διεύθυνση: 13ο χλμ. Καβάλας – Δράμας (Κρηνίδες)

ΤΚ: 64003

Τηλέφωνο: 2510 391020

Email: [email protected]

Facebook: @groupketsetsidis.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.